Göteborg 24/7 2006

Hej!

Sommaren är varm och behaglig. Mitt idealväder! Då fungerar jag som bäst. De övriga 7 till 8 månaderna är jag ganska stelfrusen av mig. Antikvariatet, Göteborgs Bouquinisten på Torggatan 14 genomgår nu en transformation mot ett annat sortiment och ett annat sätt att arbeta med gamla böcker.

antis.se är mitt nya projekt. Alla mina sidor på nätet om antikvariatet, mig själv och av mig samlas nu på ett ställe istället för att som tidigare ha varit utspridda på diverse gratisställen såsom Tripod, Geocities och Altavista. Det tar tid att ändra om alla länkar och annat så som design m.m. Men de viktiga sidorna: inledningssidan om antikvariatet och boklistorna (så långt som jag kommit - 18 st.) är klara.

I affären pågår en storrea med 75% rabatt på alla böcker. Det blir sista gången jag har rea på alla böcker i butiken. Sedan kommer jag att sänka priset individuellt på vissa böcker som jag tycker att jag haft för länge. Vilket också kan bli roligt för dom som hittar böckerna med de extra billiga priserna.

Om en vecka börjat det stora jippot med
"EM i friidrott 2006" här i Göteborg. Enligt ett papper som jag fått från Trafikkontoret skall det röra sig 200.000 människor här i Göteborgs centrum på dagarna (den 4-13 augusti). Det blir intressant att se hur många som förirrar sig hit till Torggatan 14. Min transformation till ett nytt antikvariat kan påskyndas. För till omändringarna krävs både pengar och utrymme. Jag fortsätter den för kunderna gynnsamma och tillfälliga rean under hela EM.

EM i friidrott 2006 gör också att biltrafiken äntligen blir utestängd från det allra centralaste Göteborg. Den 4-13 augusti kommer de här delarna av centrum att vara exklusivt reserverat för gående mellan klockan 11.00 till 02.00. Äntligen säger jag, som gärna såg att biltrafiken alltid var bannlyst mellan låt oss säga 11.00 till 18.00, men det förblir nog bara en önskedröm. Det vore skönt om bilarna kunde hålla sig borta mesta tiden av dagen (d.v.s. inom vallgravarna) ! ?

Förändringarna i antikvariatet, efter reaperioden, kommer att visa sig vartefter. Det viktigaste blir kanhända att böckerna som fins på boklistorna kommer att vara tillgängliga ute i butiken. Dessutom så kommer listorna att bli fler och fler. Nu är det cirka 700 böcker som visas, på mitt speciella sätt. Och fler kommer det att bli! Jag har redan några hundra böcker som skall skannas in. Allt tar tid, men det är roligt att göra boklistorna till antis.se. Ha det bra!

Välkommen till Göteborgs Bouquinisten och antis.se !

önskar

Kim Mällberg

 Böckerna igen! - Kim


OBS: denna text om antikvariatet är från 2002!

Göteborg är en intressant antikvariatsstad där det finns 12 antikvariat och ett trettiotal andra ställen där man kan finna begagnade böcker bland diverse annat. Göteborgs Bouquinisten är det senaste antikvariatet och har allmänsortiment med specialintresse av reseskildringar, kulturhistoria och samlarlitteratur. Göteborgs Bouquinisten invigdes den 11 november 2002. Ägaren har 20 års erfarenhet av branschen i Malmö, Alingsås och Göteborg. Bouquinisten får regelbundna sändningar med böcker från Skåne, där hans föräldrar har ett stort bibliotek som nu skall säljas. Troligen kommer böckerna att räcka 3 till 4 år. Eftersom Göteborg anses vara en stad där det är svårt att få tag i bra bokmaterial, är tillgången till detta stora bibliotek en stor fördel. Naturligtvis köper antikvariatet även in böcker i Göteborg när bra tillfällen gives.

För en energisk "runner" finns det möjligheter att göra intressanta bokfynd på ställen som Emmaus Björkå Fyndmarknad på Hisingen, Myrorna vid Järntorget, Saronkyrkans Second Hand Shop och andra marknader. Konkurrensen är hård och det går åt mycket tid att leta böcker på detta sätt. Då är det förmodligen bäst för den vanlige bokköparen att handla de tolv antikvariaten: Lundquist Antikvariat, Antiquaria Bok- & Bildantikvariat AB, Bokmalen Antikvariat, Styrbjörn Öhman, Antikvariat Hum, Bokkistan, Antikvariat Antibarbarus, Röde Orm, Vasastadens Antikvariat, Antikvariat PAN, Mariaplans Antikvariat och Göteborgs Bouquinisten. I antikvariaten finns ett stort sortiment med böcker, som faktiskt är mycket större än i den reguljära bokhandeln, som oftast håller ett sortiment som inte är äldre än 3 år. Antalet titlar i bokhandeln är också i regel färre. Även om det finns många av samma bok som för tillfället skall vara modern.

I antikvariat kan man hitta böcker som är flera hundra år gamla eller recensionsexemplar av böcker som är helt nya. Alla bokälskare som handlar i bokhandeln borde också pröva på antikvariaten. Det är inte alls något märkvärdigt! Var helst böcker finns att tillgå, är bra ställen att bekanta sig med. Besök gärna både bokhandel, bibliotek, antikvariat och loppmarknader. Det är upplivande!

Antikvariatet GÖTEBORGS BOUQUINISTEN

på Torggatan 14 är värt att besöka då och då. Vartefter kommer lokalen att fyllas med mer och mer böcker. Handlar du mycket, kommer du att kunna förhandla dig till ett bra pris. Ju mer kunderna köper desto mer och fortare kommer det böcker från Skåne och andra håll. Många av böckerna som mina föräldrar har är inhandlade i universitetsstaden Lund. Andra intressanta böcker är införskaffade under vandringar och turer genom Europa och Sydamerika, besök i Stockholm och andra svenska städer under en tidsperiod av åtminstone 50 års tid. Med kartan här under kan du säkert hitta till Torgatan 14 i Göteborg!...

Kim / Português (1)
(2) (3) (4) (5) (6) (7) (8) (9)
@
Kim


TILLBAKA TILL BÖRJAN!


Kims Länkar / en länksamling /